Inspiration day in London

Inspiration day in LondonVorige week reisde ik voor een dag af naar London City. Menig verbaasd gezicht. Dat ik in één dag op een neer ging. Maar waarom niet? Neem een vroege vlucht en maak gebruik van het uurtje tijdverschil. Wat betekent dat de tijd eigenlijk stil staat richting London. Vlieg je om 8 uur ’s ochtends, land je ook weer om 8 uur ’s ochtends. Top toch?! En neem een avond vlucht terug, dan heb je 7 – 9 uur in de stad te besteden.

Streetfood Leather Market

Ik ben natuurlijk vooral gericht op alles omtrent food. Ik vind het leuk grote / kleine / biologische / hippe supermarkten in te lopen. Even lekker struinen door het assortiment. Met behulp van andere ‘wanderlust’ blogs vind ik mijn weg door de stad op zoek naar alles wat de geur van eten heeft. Als je in London bent ontkom je er niet aan om een van de foodmarkets te bezoeken. Ik heb mijn zintuigen hun werk laten doen op de streetfood market van Leather Lane. Overweldigend om al deze kleine standjes volledig uitgerust te zien in de winterse temperaturen. Het ruikt er fantastisch en het aanbod is mega.

Ottolenghi

Ottolenghi sla ik nooit over als ik in London ben. Wellicht wat voor de hand liggend en niet zo speciaal meer, maar het eten smaakt er niet minder om en zijn etalages zijn altijd even prachtig. Het water loopt me hoe dan ook in de mond als ik daar sta. Deze keer sloot ik mijn bezoek aan London af bij Ottolenghi en kocht ik een heerlijke rijstsalade voor tijdens mijn terugreis naar de airport. Want hey – van het voedsel op een airport ben ik eigenlijk nog nooit echt vrolijk geworden. En dat werd ik wel van dit Ottolenghi take-away maaltijdje en natuurlijk een heerlijk zoet cakeje voor de cravings tijdens mijn vlucht. Happy me!

Covent Garden

Heb ik even bezocht om er eens rond te kijken. En dat is ook wat je er moet doen. Er zijn veel kleine food-, cosmetica en kadoshops bij elkaar. Leuk om even rond te struinen, maar wat mij betreft mag je het ook over slaan als je slechts 7 uur hebt om in London te vertoeven…

Restaurant Magpie

Mijn grootste vondst van de dag en grootste inspiratiebron was Restaurant Magpie. Het gebeurt me vrijwel nooit dat ik op de bonnefooi zo’n pareltje vind! Bij toeval stopte ik voor de entree van dit restaurant, door de ramen kon je niet naar binnen kijken. Enigszins nieuwsgierig stapte ik binnen en viel ik van de ene blije verrassing in de andere. De vriendelijkheid van de bediening, het aangename decor, de informaliteit, maar absolute professionaliteit. I LOVE IT! Met diverse open witte en rode wijnen in verschillende prijsklasse, is er voor ieders smaak en wils wat. De gerechten waren echt boven verwachting uitmuntend. Van een betrekkelijke eenvoud, maar zo goed op smaak en dat is zoals het hoort te zijn als je het mij vraagt. Ik at burratta met basilicumolie, puntarella en amandel. Zout & bitter & romig & ZO LEKKER! Daarna at ik geroosterde biet, een soort homemade ricotta, zeewier en munt. Zoet & pittig & fris & ZO MIJN VINGERS AFGELIKT! O ja, de barman draait zijn hand ook niet om voor een cocktail. En tijdens het eten koekeloer je lekker in de keuken. Dus als je in London bent, sla Magpie in Heddon Street dan niet over . Vlak achter Regent Street, dus ook prima voor tijdens of na het shoppen 😉

Hebben jullie nog aanraders in London? Ik ben benieuwd.

Lees ook:
Facebook posts