Recept: Coquille met Parmezaan

Nieuwzuijd Catering - coquille met parmezaamOne of my favourites. Als ik even niet weet wat ik moet maken of als ik me wil of moet concentreren op andere zaken, dan is dit een gerechtje wat ik graag maak. Het wordt altijd mega enthousiast ontvangen en het is über simpel. Wederom is er één ding waar ik absoluut geen concessies in doe. De kwaliteit! Ga naar een visboer met goede naam. Weiger producten die bevroren zijn of zijn geweest.

Ingrediënten:

  • 8 coquilles st. Jacques
  • Verse parmezaan (liever geen heel oude, 12 maanden is prima)
  • Citroen
  • Hollandse garnalen
  • Bieslook
  • Olijfolie (ik gebruik Neolea)
  • Zeezout (ik gebruik meestal Maldon, omdat je dit tussen je vingers fijn kunt wrijven)

En nu aan de slag:

Haal de baard van de coquille, dat is dat losse iets hardere stukje aan de zijkant van de coquille, deze trek je er zo van af. Snijd de coquille dan met een scherp mes over de lengte, dus dwars, in dunne plakken zodat je mooie dunne ronde plakjes krijgt. Besprenkel de bordjes die je gebruikt met wat mooie olijfolie en leg de plakjes coquille er op.

Nu is het alleen nog een kwestie van toevoegen, uiteraard in de goede verhoudingen. Hier moet je misschien een beetje mee testen naar jouw eigen smaak. Strooi zeezout en verse peper over de coquille, tevens olijfolie, wees niet te zuinig. Rasp wat schil van de citroen over coquille en knijp wat citroensap er overheen. Rasp dan met een fijne rasp wat Parmezaan over het geheel.

Meng de Hollandse garnalen met olijfolie, citroensap, peper en zeezout en verdeel deze over de coquille.

Als laatste hak de bieslook fijn en strooi deze over het gerecht. Kind kan de was doen toch? Last but not least: ENJOY!

Lees ook:
Facebook posts