Save water, drink champagne

Allereerst een sprankelend 2018 toegewenst. Volg je hart & vier alle kleine en grote overwinningen! En doe dit dan met een glaasje bubbels. Gewoon omdat het jouw moment net even wat specialer maakt. Het maakt mij niet zoveel uit of je dit nu met echte champagne doet of met een ander fijn bubbeltje. Soms doet een mooie cava, prosecco of crémant helemaal niet onder voor een eenvoudige champagne. Dus drink waar je gelukkig van wordt en wat je portemonnee toe laat. Dit zijn mijn favorieten:

  • Cava Raventós i blanc l’hereu € 20,95 incl. btw (Petit Clos) – een cava die wat mij betreft de titel cava by far overstijgt;
  • Champagne Larmandier – Bernier ‘Longitude’ blanc des blancs € 47,95 (Petit Clos) – een prachtige champagne voor de echte champagneliefhebber, want hij is een tikje complex;
  • Champagne Billecart – Salmon brut rosé € 75,00 (De Gouden Ton) – voor deze champagne kies ik als ik echt wat te vieren heb. Het liefst in de liefde, want ik zie gewoon de romantiek in dit mooie bubbeltje.

Maar waar drinken we uit? Zonder na te denken zouden we zeggen dat mousserende wijn uit een mooie flûte gedronken moet worden. Maar niets is minder waar. In gastronomisch Amsterdam zie je al vaak dat champagne in een wijnglas geschonken wordt. De enige vereiste daaraan wat mij betreft, is dat het glas niet te hoog en breed moet zijn anders loop je het risico dat de gasbelletjes via je neus gaan. En dat is onprettig ;). ‘Officieel’ heeft iedere soort mousserende wijn zijn eigen vorm flûte of coupe.

Maar hey, ik zie een nieuwe trend tegemoet en ik wordt daar eigenlijk wel gelukkig van. De champagne coupe maakt zijn rentrée. Waar deze enkele jaren het imago van tuttig en ouderwets had, is het glas ineens weer hip! Dus stond jij op het punt nieuwe glazen aan te schaffen, check deze mooie glazen dan eens:

  • Ripple champagneglazen van Ferm-living € 34,00 per twee;
  • Schott Zwiesel Bar Special € 43,99 per zes;
  • S.A. Polka Champagnecoupe € 49,95 per vier;
  • LSA Deco Champagnecoupe goudkleurig € 118,56 per acht;

Wat vind jij? Liever uit een flûte of mag de coupe van jou ook wel weer?

So I would say: Time to drink champagne and sparkle!

Lees ook:
Facebook posts